Tue. Aug 3, 2021
ћирилица /latinica

Skupština grada sutra o sredstvima za vrtić u Istočnom Novom Sarajevu i SRC u Trnovu

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo sutra bi trebalo da razmatraju izmjenu odluke o kreditnom zaduženju grada, kojom je predviđeno preusmjeravanje kreditnih sredstava u dijelu koji se odnosi na opštine Trnovo i Istočno Novo Sarajevo.

Na zahtjev opština, namjenska sredstva koja su prvobitno planirana za izgradnju rasvjete na Jahorini, trebalo bi da budu usmjerena za izgradnju Sportsko-rekreacionog centra u Trnovu, dok bi, sredstva planirana za završetak objekta galerije “Kućanski” u Istočnom Novom Sarajevu, trebalo da budu usmjerena za izgradnju novog dječijeg vrtića u toj lokalnoj zajednici.

Na sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo biće razmatrana i informacija o stanju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kao i informacija o stanju u ustanovama studentskog standarda na području grada za 2020/2021. godinu.

Odbornici će razmatrati i informaciju o stanju sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite u prošloj godini, te izvještaj o organizovanosti civilne zaštite na području grada, s osvrtom na materijalnu opremljenost jedinica koje pripadaju gradu za prošlu godinu.

Pred odbonicima će biti i odluka o nagradama i priznanjima koja će biti dodijeljena povodom slave grada Istočno Sarajevo, Svetog Petra Dabrobosanskog, te informacija o sudskim sporovima koje vodi grad.

Na dnevnom redu sjednice je i odluka o davanju saglasnosti gradonačelniku za potpisivanje sporazuma o uspostavljanju saradnje Istočnog Sarajeva i Novog Sada, kao i odluka o razrješenju direktora Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo, te imenovanju vršioca dužnosti direktora.

Početak sjednice najavljen je za 10.00 časova u skupštinskoj sali grada Istočno Sarajevo.

Filter 2019