Fri. Jul 23, 2021
ћирилица /latinica

Počeo košarkaški kamp za djecu na Jahorini

Autor: FILTER/M.K.

Ove godine se na Jahorini održava jubilarni 20. košarkaški kamp Grawe Three Points. Učesnici su smješteni u hotelu “Vučko”, gdje je danas i organizovana ceremonija otvaranja kampa.

U tri smjene u radu kapma učestvovaće dječaci i djevojčice iz nekoliko zemalja. Oni koji su u prvoj smjeni za program i uslove rada imaju samo riječi hvale.

Tanja Cvjetković iz Gradiške je ovo prvi put da je na Jahorini.

”Stvarno je prelijepo ovdje, nisam očekivala ovako i stvarno mi je puno srce jer mnogo toga nismo imali kod kuće, a ovdje je dosta toga i ljepše. Iskreno se nadam da će ovaj kamp još više napredovati i da će doći još više djece. Ja ću se potruditi, koliko bude u mojoj mogućnosti, da dođem i sljedeći put.”

Đorđe Ivanović trenira u Košarkaškom klubu ”Slavija” i njemu je prvi put da dolazi u kamp.

”Stvarno je super, treneri su odlični, posvećeni su maksimalno radu sa djecom. Radili smo dosta toga, imali smo neka takmičenja, šutranje trojki, distanca, bacanje. Uglavnom, bilo je super.”

„Grawe Three Points“ okuplja dječake i djevojčice uzrasta od 6 do 16. godina. Trajaće do 29. avgusta a kao i prethodnih godina kamp se održava u organizaciji KK Partizan RS.

Boban Stanojević predsjednik i trener u KK Partizan RS iz Banja Luke koji je tehnički organizator kampa uz podršku i saradnju sa KK Partizan iz Beograda izjavio je da će saradnja ova dva kluba još više da se unaprijedi.

Za kamp koji se već dvije decenije održava na Jahorini uvijek vlada veliko interesovanje među mladim košarkašima. Dobra organizacija i ulovi koje imaju jednim dijelom su i zasluga lokalne zajednice koja svake godine pomaže održavanje kampa.

”Pored onoga što će oni vidjeti, pored zvijezda koje će upoznati, odnosno poznatih košarkaša koji će doći, pored košakrkaškog znanja, mislim da je veoma bitno druženje koje se dešava u okviru košarke kao sporta i uspomene koje nose sa Jahorine.”, rekao je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva

Boško Jugović načelnik opštine Pale izjavio je da je ponosan što se kamp organozuje na području opštine Pale.

”Mi ćemo zdušno pomagati kao i svih prethodnih godina, te tako i ove godine. Pomogli smo na razne načine, uz grad Istočno Sarajevo i napravili smo jednu zaista lijepu priču. Ova djeca koja su došla iz svih krajeva Republike Srpske, nekad i van granica Bosne i Hercegovine, se zaista osjećaju lijepo i odavde nose samo lijepe uspomene i nova drugarstva i to je ono što krasi ovaj kamp”, rekao je Jugović.

Do sada je na kampu Grawe Three Points učestvovalo preko 11.000 kampera, 1.400 predavača, promotera i različitih gostiju. Pored toga, na kampu su kao promoteri učestvovali i Saša Danilović, Vlade Divac, Žarko Paspalj, Mića Berić i mnogi drugi.

Filter 2019