Tue. Jul 27, 2021
ћирилица /latinica

Poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaje na povećanje plata

Izvor: RTRS

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske poziva sve privredne subjekte koji su povećali plate radnicima u periodu januar – jun 2021. godine, da od 01. jula 2021. godine podnesu Zahtjev za dodjelu podsticaja za povećanje plate radnika za četvrti obračunski period, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Zahtjev se podnosi putem aplikacija “e podsticaj” koja se nalazi na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva, a koja će biti aktivna do 30. avgusta kada ističe rok od 60 dana za podnošenje zahtjeva.

– Nakon što aplikacija automatski potvrdi da je zahtjev ispravno popunjen i uspješno elektronski dostavljen, privredni subjekt štampa, potpisuje i ovjerava dio zahtjeva koji se odnosi na opšte podatke, te vrši njegovu dostavu Ministarstvu privrede i preduzetništva u pisanoj formi. Zahtjev u pisanoj formi sadrži bar-kod koji se dodjeljuje nakon uspješne elektronske dostave, a smatra se podnesenim kada se Ministarstvu dostavi odštampani dio zahtjeva sa bar-kodom – navodi se u saopštenju.

Iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske napominju da privredni subjekti mogu ostvariti pravo na podsticaj već po osnovu jednog povećanja plate koje su izvršili u nekom od prethodnih obračunskih perioda.

U skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske, privredni subjekti ostvaruju pravo na podsticaj za povećanje plata u dva obračunska perioda, od kojih jedan traje od 1. januara do 30. juna, a drugi od 1. jula do 31. decembra u jednoj kalendarskoj godini, navodi se u saopštenju.

Po ovom osnovu privrednim subjektima je do sada isplaćeno oko 13 miliona KM.

Filter 2019