Tue. Jul 27, 2021
ћирилица /latinica

Pale: Raspisan Javni konkurs za dodjelu podsticaja za razvoj poljoprivrede

Izvor: Opština Pale

Opština Pale raspisala je Javni konkurs za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede u Palama za 2021. godinu, u ukupnom iznosu od 40.000,00 KM.

Raspodjela podsticajnih sredstava odnosi se na nabavku poljoprivredne mehanizacije i poljoprivrednih priključaka i opreme za poljoprivredu.

Za prvu podsticajnu mjeru namijenjen je maksimalni iznos od 2.500,00 KM po korisniku, odnosno do 50 odsto od ukupne vrijednosti nabavke, a ukupan iznos subvencije za iznosi 25.000,00 KM.

Subvencija se odnosi na nabavku jednoosovinskih pogonskih mašina: motokultivatori, motokosačice, motokopačice (samohodne rotokopačice), kao i poljoprivredne mašine slične namjene.

Za drugu podsticajnu mjeru namijenjen je maksimalan iznos do 1.000,00 KM po korisniku, odnosno do 50 odsto od ukupne vrijednosti nabavke, a ukupan iznos subvencije iznosi 15.000,00 KM.

Subvencija se odnosi na nabavku priključne mehanizacije za motokultivatore (freza, plug, obrtni plug, zagrtač, prskalice, kose, sakupljači sijena, vučne i kardanske prikolice, kao i slična priključna mehanizacija), nabavka priključne mehanizacije za dvoosovinske traktore (plugovi, freze, tanjirače, drljače, prikolice, prskalice, kao i priključna mehanizacija slične namjene i slična priključna mehanizacija), kao i ostale opreme za poljoprivredu.

Više informacija o uslovima konkursa možete da pogledate OVDJE.

Dokumentacija neophodna za prijavu na konkurs:

– Izjava-poljoprivreda-2021. – preuzmite dokument
– Zahtjev-poljoprivreda-2021. – preuzmite dokument

Filter 2019