Thu. Aug 5, 2021
ћирилица /latinica

Odbojkaši Srbije doputovali u Pale: Idemo po medalju u septembru

Izvor: Paljanske novosti

Aktuelni prvak Evrope, muška odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je večeras u Pale, gdje će obaviti dio priprema za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji.

Popularni „Orlovi“ boraviće u Palama do 1. avgusta, a ovo će biti četvrte pripreme muške reprezentacije u našoj opštini, dok su djevojke boravile 2018. i 2019. godine.

Selektor Srbije, Solobodan Kovač, rekao je u neformalnom razgovoru sa novinarima da je on prvi put u Palama, ali da je čuo samo pozitivne komentare o gostoprimstvu i uslovima treniranja.

Kovač je zahvalio svima za dobrodošlicu i istakao da reprezentacija gaji visoke ambicije kada je riječ o učešću na Evropskom prvenstvu u septembru.

Odbojkašima Srbije na raspolaganju će biti Sportsko – poslovni centar „Peki“, dvorana koja je bila talična i muškoj i ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije.

Selektor Kovač pozvao je na pripreme 25 igrača, a na spisku su:

TEHNIČARI:

NIKOLA JOVOVIĆ (TULUZ, FRANCUSKA), ALEKSA BATAK (RAVENA, ITALIJA), VUK TODOROVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD), MIHAJLO MITIĆ (BELHATOV, POLJSKA) I ANDREJ POLOMAC (METALAC TAKOVO, GORNJI MILANOVAC).

KOREKTORI:

ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (PERUĐA, ITALIJA), DRAŽEN LUBURIĆ (LOKOMOTIVA NOVOSIBIRSK, RUSIJA) I NIKOLA MELJANAC (CRVENA ZVEZDA).

LIBERA:

NEVEN MAJSTOROVIĆ (POLITEHNIKA LUBLIN, POLJSKA), NIKOLA PEKOVIĆ (ZALAU, RUMUNIJA) I MILORAD KAPUR (GIZEN, NEMAČKA).

BLOKERI:

MARKO PODRAŠČANIN (TRENTINO, ITALIJA), SREĆKO LISINAC (TRENTINO, ITALIJA), PETAR KRSMANOVIĆ (KUZBAS KEMEROVO, RUSIJA), ALEKSANDAR OKOLIĆ (OLIMPIJAKOS PIREJ, GRČKA), NEMANJA MAŠULOVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD) I STEVAN SIMIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

PRIMAČI:

NEMANJA PETRIĆ (MODENA, ITALIJA), MARKO IVOVIĆ (LOKOMOTIVA NOVOSIBIRSK, RUSIJA), UROŠ KOVAČEVIĆ (ŠANGAJ, KINA), MIRAN KUJUNDŽIĆ (PARIZ VOLEJ, FRANCUSKA), PAVLE PERIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD), DAVIDE KOVAČ (SPARTAK, SUBOTICA), LAZAR MARINOVIĆ (PARTIZAN SOKER) I LAZAR BAJANDIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

Odbojkaši Srbije igraju u Krakovu, u grupi A, sa Poljskom, Ukrajinom, Belgijom, Grčkom i Portugalom, a prvi meč odigraće protiv Belgije 2. septembra od 17.30 časova.

Filter 2019