Thu. Jul 29, 2021
ћирилица /latinica

Obustava saobraćaja preko Tvrdimića zbog auto-relija

Izvor: Srna

Saobraćaj će danas privremeno biti obustavljen na regionalnom putu Istočno Sarajevo-Jahorina, preko Tvrdimića, zbog održavanja auto-relija “Kozara-Sutjeska 2021”, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na tom dijelu puta saobraćaj će biti zaustavljen od 12.00 do 14.00 časova.

Povodom održavanja maratonske trke u okviru manifestacije “Tu sitis maraton”, /Two Cities Marathon/ sutra od 8.50 do 11.15 časova biće obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Kula-Krupac, na dijelu od raskrsnice za naselje Vojkovići do raskrsnice Kula.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, po mjestimično mokrim ili vlažnim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova magla mjestimično smanjuje vidljivost.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog radova dolazi do povremenih obustava saobraćaja na lokalitetu Vojkovići od 8.15 do 15.00 časova, dionici Jezero-Šipovo od 7.00 do 17.00 časova i dionici Saračica-Čokorska Polja od 7.00 do 17.00 časova.

Zbog radova na sanaciji magistralnog puta u rejonu graničnog prelaza Pavlovića most od 7.00 do 17.00 časova odvijanje saobraćaja biće usporeno.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Tedin Han-Križ, dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik, Derventa-Žirovina, Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan, Dobro Polje-Miljevina, Rudanka-Doboj, Doboj-Poljice, dionica Ivanjska–Šargovac i lokalni put Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, Stari Majdan-Lamovita.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja u tunelima Čemerno /Brod na Drini dva-Vrba/, Čeljigovići /Lapišnica-Ljubogošta/ i Stambolčić /Pale-Podgrab/ i tunelu Ugar /Crna Rijeka-Ugar/.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona odvija naizmjenično, jednom trakom na dionicama Kozarac-Mrakovica, Čajniče-Miljeno u mjestu Luke i Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se na dionicama puteva: Karuše-Doboj-autoput-Banjaluka-Prijedor-Koprivina, Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-Granični prelaz Brod, Prijedor-Granični prelaz Gradina.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva- Šargovac u mjestu Trn zbog oštećenja nadvožnjaka, a na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U zapadnom dijelu FBiH ima kiše pa vozači treba da voze oprezno i vožnju prilagode uslovima na putu.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ zbog čega se od 20.00 do 5.00 časova saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na Graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Filter 2019