Tue. Aug 3, 2021
ћирилица /latinica

Na Sokocu od ponedjeljka vakcinacija bez prethodnog zakazivanja

Izvor: Srna

Na Sokocu je u protekla dva dana u Domu zdravlja “Dr Ljubomir Ćeranić” vakcinisano 110 lica, a od ponedjeljka, 19. jula, biće organizovan “Dan otvorenih vrata”, kada će građani moći da se vakcinišu bez najave, rekla je Srni direktor ove ustanove Adrijana Stanar.

Stanareva je naglasila da će od ponedjeljka biti vršena imunizacija bez prethodnog zakazivanja za sva zainteresovana lica sa područja opštine Sokolac, prvom komponentom vakcine “astra zeneka”.

Ona je rekla da će tokom naredne sedmice biti revakcinisano 340 lica koja su ranije primila prvu dozu “sputnjika”.

Stanareva je dodala da će naredne sedmice ovoj ustanovi biti isporučene vakcine “sinofarm” i “sputnjik”, te da zaintersovana lica za “sputnjik” treba da se prijave svojim timovima porodične medicine, kako bi se mogla planirati imunizacija.

Ona je navela da je do sada na Sokocu protiv virusa korona vakcinisano ukupno 1.429 osoba, prvom dozom “sputnjika” 403 lica, “astra zenekom” 240, “sinovakom” 51, “sinofarmom” 451 i “fajzerom” 284 lica.

Revakcinacija je završena ukupno kod 970 lica, 63 lica drugom dozom “sputnjika”, 191 lice “astra zenekom”, 50 “sinovakom”, “sinofarmom” 443 i 223 lica vakcinom “fajzer”.

Na Sokocu se od virusa korona liječe dva lica, a pod nadzorom ih je pet.

Filter 2019