Sun. Jan 23, 2022
ћирилица /латиница

Милуновић: Једнократна помоћ до сада исплаћена за 6.120 бораца

Извор: Срна

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић рекао је да је до сада по јавном позиву за материјалну помоћ за социјално угрожене и незапослене демобилисане борце Војске Републике Српске једнократна новчана помоћ исплаћена за 6.120 бораца, од укупно пријављених 14.270.

Милуновић је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је још обрађено 3.337 предмета у којима нису испуњени услови наведени у критеријумима у јавном позиву.

Милуновић је поново апеловао да локалне заједнице покажу озбиљност и убрзају процесе када је ријеч о рјешавању предмета и захтјева у вези са реализацијом јавног позива за једнократну новчану помоћ незапосленим демобилисаним и социјално угроженим борцима из Републике Српске.

Према његовим ријечима, Бањалука, Приједор и Добој до сада носе половину необрађених предмета.

Он је рекао да је Сребреница обрадила 0,7 одсто предмета, Добој и Братунац по 18 одсто, Лакташи 20 одсто, Лопаре 23 одсто, Бањалука 25 одсто предмета, Kозарска Дубица 36 одсто, Приједор 42 одсто, Прњавор 43 одсто, Теслић 51 одсто, Источна Илиџа 55 одсто обрађених предмета.

Милуновић је навео да су општине Шипово, Шамац, Kотор Варош и Градишка обрадиле више од 60 одсто предмета, док су више од 90 одсто предмета обрадиле општине Билећа, Брод, Власеница, Зворник, Kостајница, Нови Град, Петровац, Рогатица, Соколац, Србац, Трново, Угљевик, Фоча и Чајниче.

Он је рекао да су овај посао у потпуности завршиле општине Берковићи, Вишеград, Вукосавље, Гацко, Ново Горажде, Дервента, Доњи Жабар, Источни Стари Град, Источни Дрвар, Језеро, Kалиновик, Kнежево, Kрупа на Уни, Kупрес, Љубиње, Милићи, Модрича, Мркоњић Град, Невесиње, Осмаци, Пале, Пелагићево, Петрово, Рибник, Рудо, Хан Пијесак, Челинац и Шековићи.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске расписало је 2. априла јавни позив за материјалну помоћ за социјално угрожене незапослене борце Војске Републике Српске у износу од 100 KМ.

Filter 2019