Thu. Aug 5, 2021
ћирилица /latinica

Kod jedne osobe u RS potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 194 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod jedne ženske osobe, srednje životne dobi iz Laktaša.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Stanara.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.359 slučajevaa virusa korona, a preminulo je ukupno 3.786 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 51.748 osoba, a testirane su ukupno 285.833 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 41 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 13, a u ostalim bolnicama 28. Na respiratoru je 8 osoba (4 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 4 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 58 osoba, a nadzor je završen kod 193.532 osobe.

Filter 2019