Thu. Jul 29, 2021
ћирилица /latinica

Kod četiri osobe u RS potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 158 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod četiri osobe.

Radi se o tri muškarca i jednoj ženi, mlađe i srednje životne dobi, iz Laktaša, Mrkonjić Grada, Pala i Prnjavora.U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske je prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o ženskoj osobi starije životne dobi iz Čelinca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.365 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.787 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 52.191 osoba, a testirano je ukupno 286.389 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 47, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 19, a u ostalim bolnicama 28. Na respiratoru su 3 osobe (2 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 1 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 60 osoba, a nadzor je završen kod 193.593 osobe.

Filter 2019