Fri. Jul 23, 2021
ћирилица /latinica

Kod dvije osobe u RS potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje  210 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod dvije osobe.

Radi se jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi srednje i starije životne dobi iz Banjaluke.U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj, ženska osoba starije životne dobi iz Novog Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.385 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 3.792 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 54.013 osoba, a testirano je ukupno 287.412 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 46, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 16, a u ostalim bolnicama 30. Na respiratoru je 5 osoba (5 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 57 osoba, a nadzor je završen kod 193.635 osoba.

Filter 2019