Thu. Aug 5, 2021
ћирилица /latinica

Golijan: Bol porodica poginulih i nestalih iznad svake politike

Izvor: Srna

Predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Istočno Sarajevo Jovan Golijan rekao je danas Srni da su porodice stradalih i njihova bol iznad svake političke svakodnevice.

On kaže da je posao političara da iznose svoje stavove, a da je posao porodica nestalih da se žrtva sarajevskih Srba nikada ne zaboravi.

“Lider SDA Bakir Izetbegović i bošački član Šefik Džaferović uvijek govore o bošnjačkim žrtvama, Srbe niko i ne pominje”, rekao je Golijan.

On pita gdje je 150.000 Srba iz Sarajeva.

“Gdje su Srbi u Federaciji BiH? Ne sporimo bošnjačke žrtve, ali ovoj gospodi želimo da poručimo da je SDA na čelu sa Alijom Izetbegovićem s ciljem stvaranja prve islamske države u srcu Evrope sprovela etničko čišćenje nad Srbima u BiH. Na 51 odsto BiH Srbi su sada statistička greška”, konstatovao je Golijan.

On ističe da su Srbi državotvoran narod koji je drugim narodima darivao slobodu.

“Izjavu Aleksandra Vulina, kao žrtve doživljavamo da Srbi ne treba da dozvole da im se više ikada dogodi Jasenovac, Jadovno, Brod na Drini i druga silna stratišta”, rekao je Golijan.

On je poručio da žrtve srpskog naroda poštuju žrtve na svim stranama i da očekuju od zvaničnog Sarajeva i sarajevske političke scene da prihvate da su Srbi tokom `90-tih, posebno u Sarajevu sistematski i planski stradali.

“Nikakav zločin ne može da izbriše činjenicu da su Jeftanovići, Despići i mnogi drugi udarili temelje modernom, evropskom Sarajevu, dok su preci ovih koji danas govore, oduvijek željeli povratak najmračnijih stranica istorije koje su ispisale Osmanlije”, rekao je Golijan, komentarišući poruke mržnje Izetbegovića, Džaferovića i Komšića na izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina “o ujedinjenom srpskom svetu”.

Lider SDA Bakir Izetbegović poručio je da će “šehidska krv očuvati BiH od pokušaja stvaranja nekakvih srpskih svjetova i podjela zemlje”.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekao je da izjave o “srpskom svetu” podsjećaju na 90-te godine. “Zagovornici te nakaradne, fašisoidne ideje su mnogo slabiji, a BiH mnogo jača. Polomili su zube od 92. do95. i neka se ne igraju sa BiH. Ako krenu prema BiH, ponovo će polomiti zube…”, rekao je Džaferović.

Filter 2019