Tue. Aug 3, 2021
ћирилица /latinica

Vidović: Uskoro dolazi kineska vakcina i počinje masovna imunizacija

Izvor: Srna

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas da Vlada neće raskidati ugovor o nabavci ruske vakcine “sputnjik ve” uprkos kašnjenjima u isporuci, te da će dolaskom kineske vakcine, koja se očekuje uskoro, Srpska krenuti sa masovnom imunizacijom.

Vidovićeva je rekla da je isporučena velika količina prve doze vakcine “sputnjik ve”, ali da je druge doze, za revakcinaciju, stiglo mnogo manje.

“Jutros smo preduzeli sve mjere da se dobije i ta druga doza vakcina, kako bi se ljudi mogli revakcinisati. Nadam se da ćemo veoma brzo dobiti te vakcine koje smo platili”, rekla je Vidovićeva novinarima.

Ona je napomenula da će kineska vakcina, koja je takođe već plaćena, stići između 13. i 15. jula, te da će nakon toga krenuti masovna imunizacija građana, bez prethodnog zakazivanja.

“Otvoriće se više punktova u više opština i vakcinacija će se vršiti 12 časova dnevno, kako bi smo vakcinisali što više građana i tako se zaštitili od novog soja virusa korona, koji je moguće da će doći”, rekla je Vidovićeva.

Ona smatra da nije dobro raskidati ugovor o nabavci ruske vakcine, jer je svaka vakcina dobrodošla kako bi se građani zaštitili i tako bila spriječena situacija da se moraju zatvarati privredni subjekti.

Filter 2019