Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /латиница

Васиљевић: Одзив грађана је добар, али може и треба још боље

Извор: Срна

Имунизација против вируса корона настављена је у Источном Сарајеву, а грађани треба да слушају стручне људе из области медицине и благовремено је пријаве за вакцинацију, рекао је Срни координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Данко Васиљевић.

Васиљевић је навео да су у Источном Сарајеву данас другу дозу “спутњика ве” примила 433 грађанина.

Ревакцинисани они који су прву дозу ове вакцине примили мају, а Васиљевић је додао да ће грађани благовремено бити обавијештени о наставку ревакцинације “спутњиком”.

Он је напоменуо да је данас дато и 50 првих доза вакцине “спутњик ве” и 140 друге дозе вакцина “синофарм”.

За сутра је од 8.00 до 18.00 часова најавио вакцинисање грађана “синофарм” вакцином, без заказивања, а на располагању је око 550 вакцина прве дозе.

Према његовим ријечима, за викенд неће бити организоване имунизације грађана, а овај процес ће бити настављен у понедјељак, 2. августа.

“Што се тиче вакцине `астра зенека`, имамо намијењених око 1.100 вакцина, али те вакцине још нисмо повукли из Института за јавно здравство Републике Српске. Од тог броја, 200 је за ревакцинацију, а 900 за прву дозу. Уколико грађани буду заинтересовани, ми већ сутра можемо дати око 150 вакцина `астра зенека`”, поручио је Васиљевић.

До данас је на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа дато 5.010 вакцина, а ревакцинисано је око 2.400 грађана.

Васиљевић је поновио апел грађанима да не слушају разноразне спекулације у вези са врстама вакцине већ да послушају стручне људе из области медицине и да се благовремено пријаве за вакцинацију против вируса корона.

Filter 2019