Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /latinica

Jovan Golub najmlađa beba na Konferenciji u Istočnom Novom Sarajevu

Izvor: Srna/Filter

Na manifestaciji “Konferencija beba” u Istočnom Novom Sarajevu ove godine učestvovala je 61 beba, a najmlađi je Jovan Golub, rođen 15. juna.
Najstarija beba je Petra Cvijanović, rođena 5. jula prošle godine, dok su bebe sa najviše braća i sestara – Ana Vasković, Angelina Katić i Sofija Radašević.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da je na području opštine između prošle i ove konferencije rođeno nešto više od 120 beba i istakao da ovom manifestacijom žele da okupe najbolje i najvrednije čime se ponose, a to su djeca.

“Želimo da ovakvim manifestacijama izmamimo osmijehe naše djece, da se okupljaju, druže na našem Trgu Republike Srbije. To predstavlja posebno zadovoljstvo, jer je na ovom trgu prvi put organizovana Konferencija beba, a namjera je da to bude tradicija”, rekao je Katić.

On je zahvalio svima koji su podržali manifestaciju, a djeci poželio srećno i lijepo odrastanje u zdravim porodicama, da imaju što više braće i sestara i da se uvijek okupljaju u zdravlju.

Katić je najavio da će od 28. jula biti organizovana još jedna manifestacija u Istočnom Novom Sarajevu sa bogatim programom za sve sugrađane, a posebna pažnja biće posvećena djeci.

“Biće organizovano ljetno dječije kino na otvorenom, prikazivani crtani filmovi. U narednom periodu ćemo organizovati dječiji festival, manifestaciju jedinstvenu u Republici Srpskoj, ne samo za djecu sa područja naše opštine, nego iz cijele Srpske, pa i šire”, istakao je Katić.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Igor Đokanović rekao je da su pobjednicima uručene prigodne nagrade, a svim prijavljenim bebama dodijeljene su slikovnice prilagođene njihovom uzrastu.

Đokanović je naveo da je organizovan program zabavnog karaktera, sa velikim brojem društvenih igara, sponzori su obezbijedili poklone, a učestvovala su i djeca iz vrtića sa područja opštine.

Konferencijom beba zvanično je završena višednevna manifestacija “Principovi dani” u Istočnom Novom Sarajevu.

Filter 2019