Sat. Jan 22, 2022
ћирилица /latinica

U okolini Hadžića pronađeni posmrtni ostaci

Izvor: Srna

Nekompletni posmrtni ostaci jednog lica ekshumirani su na lokalitetu Drozgometva, u opštini Hadžići, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pronađeni posmrtni ostaci biće prebačeni u Gradsko groblje “Miljevići” u Istočnom Sarajevu, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtve.

Ekshumacija je sprovedena po nalogu Tužilaštva BiH, nakon što su u naseljenom mjestu, prilikom prokopavanja lokalnog puta, uočeni posmrtni ostaci, navodi se u saopštenju iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se dodaje da je do početka ekshumacije lokacija bila osigurana.

Aktivnosti na terenu je nadgledao i koordinisao istražilac Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, a u procesu ekshumacije učestvovali su predstavnici Instituta za nestala lica BiH, Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, Međunarodne komisije za traženje nestalih /ICMP/, vještak sudsko-medicinske struke i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih lica u BiH, nastavlja aktivnosti u procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH, navodi se u saopštenju.

Filter 2019