Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /latinica

U Bolnici “Srbija” urađene tri ginekološke laparoskopske operacije

Izvor: FILTER

U JZU Bolnica “Srbija” po prvi put su urađene ginekološke laparoskopske operacije. Riječ je o vrlo značajnoj operaciji, kojom se znatno povećava šansa za ostvarivanjem trudnoće.

Operativne zahvate uradili su specijalista ginekologije i akušerstva doc. dr Milan Dokić sa Kliničkog centra Srbije i doktor Bolnice “Srbija”, specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista za sterilitet i fertilitet dr Danijela Petrović-Popadić.

“Sve tri pacijentice imaju istu dijagnozu, radi se o primarnom sterilitetu i inferilitetu, gdje nikad nisu uspjele ostvariti trudnoću uprkos pokušajima i ispitivanjima u više navrata”, saopšteno je iz bolnice.

“Ovo je veliki korak za pacijentice koje su u problemu i suočavaju se sa sterilitetom, ali i za našu ustanovu. Meni je cilj da ženama, ali i neplodnom paru objasnimo šta je razlog njihove neplodnosti i zbog čega ne mogu da ostvare trudnoću”, poručila je dr Petrović-Popadić.

Ona je napomenula da je za Bolnicu “Srbija” i Odjeljenje ginekologije napravljen veliki pomak dolaskom doc. dr Milana Dokića , kojem se zahvalila na saradnji.

“Na zadovoljstvo svih pacijenata Bolnice “Srbija” i stanovnika Sarajevsko-romanijske regije, nastavićemo da širimo nivo zdravstvenih usluga koje naša ustanova pruža pacijentima. U narednom periodu sarađivaćemo sa doc. dr Dokićem, sve dok dr Petrović-Popadić samostalno ne počne pružati ovaj vid usluge. Cilj nam je kontinuirano unapređenje ustanove i edukacija naših kadrova”, istakao je direktor JZU Bolnica “Srbija” Nebojša Šešlija.

Filter 2019