Thu. Aug 5, 2021
ћирилица /latinica

Pale: Učenicima generacije osnovnih škola godišnja stipendija

Autor: FILTER/D. L.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović danas je ugostio najbolje učenike osnovnih škola , te đacima generacije dodijelio novčani iznosu jednogodišnje stipendije.

Jugović je istakao je da je današnji prijem organizovan kako bi se učenicima iskazalo poštovanje za njihov trud i rad tokom osnovnog obrazovanja. Posebno je naglasio da Opština Pale po prvi put dodijeljuje učenicima generacije jednogodišnje stipednije.

„Ova djeca sa kojima smo imali priliku da razgovaramo sigurno su ponos prije svega svojih roditelja, najbližih, razrednih starješina ali i lokalne zajednice. Mi smo ove godine dodjelili novčane bonove đacima vukovcima i poklone đacima generacije, a isto tako napravićemo izuzetak i prvi put ove godine najboljim osnovcima odnosno đacima generacije sve četiri osnovne škole dodjeliti novčani bon u iznosu jednogodišnje stipendije“, istakao je Jugović.

Nikolina Batković, nastavnica klavira u Školi za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Sarajevo, Područno odjeljenje Pale, zahvalila je načelniku na podršci i prijemu u ime školskog kolektiva.

„U ime koletiva muzičke škole zahvalila bih se načelniku Jugoviću na prijemu i podršci koju je ukazao djevojčicama koje su značajno predstavile našu opštinu i na međunarodnim takmičenjima. Veliko hvala u moje i njihovo ime“, istakla je Batkovićeva.

Elena Ostojić, učenik generacije Osnovne muzička škola u Palama, zahvalila se nastavnicima koji su vrijedno radili sa svojim đacima i koji su se potrudili da im prenesu svoje znanje.

„Završila sam Osnovnu muzičku školu u Palama. Želim da se zahvalim načelniku i nastavnicima koji su bili tu da nam prenesu znanje i sa kojma smo radili mnogo i vidijeli smo da se na kraju taj trud isplatio. Mnogo mi znači što sam izabrana za đaka generacije.”

Aleksandar Rajić, direktor OŠ „Pale“ čestitao je učenicima na postignutim rezultatima tokom školovanja.

„Čestitam svim učenicima na postignutm rezultatima. Posebno bih istakao posljednje dvije godine koje su izuzetno teške, pošto smo imali obustave nastave, nastave na daljinu koja je bila potpuna novina kako za same učenike tako i za nastavnike. To posebno težinu daje svim učenicma koji su u svim tim otežanim i posebnim okolnostima uspjeli da ostvare ovako izuzetne i zapažene rezultate i da se za ih čuje daleko i da budu pravi, mali promoteri naše velike opštine“, rekao je Rajić.

Helena Bojanić, učenik generacije Osnovne škole „Pale“, istakla je da je velika čast biti najbolji đak svoje generacije, te se zahvalila nastavnicima na podršci koju su joj pružali tokom školovanja. Helena je dobitnica brojnih nagrada, a jedna od najznačajnijih je drugo mjesto na Regionalnom takmičenju iz istorije.

„Ova titula je zaista nagradila godine truda, rada i odricanja, prije svega. Željela bih se zahvaliti načelniku na velikoj podršci i svim nastavnicima koji su dali veliku podršku kroz ove godine. Učestvovala sam dva puta na republičkom takmičenju, jednom iz srpskog jezika, a jednom iz vjeronauke gdje sam osvojila šesto i deveto mjesto“, istakla je Helena.

Osnovne škole „Srbija“, „Pale“ i „Mokro“ ove godine ispratile su 184 maturanta, od kojih su njih 16 dobili Vukove diplome, dok su tri učenika izabrani kao najbolji u svojoj generaciji: Dušan Gluhović (Mokro), Helena Bojanić (Pale) i Jovan Matović (Srbija).

Filter 2019