Mon. Jun 14, 2021
ћирилица /latinica

Udruženju oboljelih od multiple skleroze ustupljena kancelarija u novoj sportskoj dvorani

Izvor: Srna/Opština Istočno Novo Sarajevo

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić danas je sa predstavnicima Udruženja oboljelih od multiple skleroze Sarajevsko-romanijske regije posjetio kancelariju Udruženja u novoj sportskoj dvorani koju je ustupila Opštinska uprava.

Katić je novinarima rekao da je povod posjete želja da se skrene pažnja na oboljele od multiple skleroze i pruži podrška ovom udruženju Sarajevsko – romanijske regije.

“Želimo da damo značaj ovim ljudima i ukažemo na teško stanje u kojem se nalaze oboljeli. Želimo da im damo podršku i poručimo da su oni sastavni dio ovoga društva i dio naše opštine, te da nema potrebe da se sklanjaju u stranu zato što imaju neka oboljenja”, poručio je Katić.

On je naglasio da je Opštinska uprava odlučila da ovom udruženju dodijeli kancelariju u novoj sportskoj dvorani na Trgu Srbija kako bi se članovi mogli redovno sastajati i odakle bi kretali sa svojim aktivnostima.

“Kao lokalna samouprava snosićemo sve troškove ove kancelarije, a povećaćemo i novčano izdvajanje za Udruženje”, rekao je Katić.

Predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze Sarajevsko-romanijske regije Nataša Tomić zahvalila je opštini Istočno Novo Sarajevo i načelniku Katiću za dodijeljenu kancelariju i svu pomoć koju pružaju u radu ovog udruženja, koje pokriva kompletnu regiju sa Fočom, Rogaticom i Višegradom.

“Pomoć i podršku smo tražili od 14 lokalnih zajednica koje pokrivamo, ali nam je jedino u susret izašla opština Istočno Novo Sarajevo i na tome smo im neizmjerno zahvalni. Posebno što su nas iznenadili na Svjetski dan oboljelih od multiple skleroze. Konačno smo osjetili trenutak da nismo sami i da je neko tu uz nas i za nas”, naglasila je Tomićeva.

Prema njenim riječima, kancelarija je najbitnija u radu ovog udruženja jer je to mjesto gdje se članovi mogu okupiti i razgovarati o problemima, a ujedno i mjesto gdje i novi članovi mogu da se obrate za pomoć.

“Sada ćemo imati mogućnost da o svakom našem članu napravimo socijalne kartone, sa svim podacima i problemima. Sve će to biti arhivirano i u dogledno vrijeme ćemo znati tačan broj članova”, rekla je Tomićeva.

Udruženje oboljelih od multiple skleroze Sarajevsko-romanijske regije osnovano je 2006. godine i trenutno broji 140 članova.

Svjetski dan multiple skleroze – 30. maj obilježava se širom svijeta da bi se pomoglo u rješavanju globalnog problema oboljelih pravovremenim početkom liječenja odmah nakon dijagnostikovanja bolesti jer se ranim liječenjem ostvaruju najbolji rezultati za pacijente.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze je povezivanje ljudi, grupa i organizacija u pokret na međunarodnom nivou koji, učestvovanjem u događajima i aktivnostima, podiže svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu.

Filter 2019