Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /latinica

Udruženje studenata Mašinskog fakulteta „Žiroskop“ finansiraće upis najboljih budućih studenata

Autor: FILTER/M.K.

Udruženje studenata Mašinskog fakulteta „Žiroskop“, u saradnji sa rukovodstvom Mašinskog fakulteta, kroz projekat „Podrška najboljim, budućim mašincima“ finansiraće troškove upisa za 5 do 10 najboljih budućih studenata mašinstva.

Koncep projekta je da studenti finansiraju studente, kroz donacije koje će obezbijediti prijatelji fakulteta.

Do sada je njihova namjera podržana od strane Mašinskog fakulteta, načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo i firmi koje se bave inženjerstvom kao što je “Servitec Balkan”.

„Kao predsjednik Udruženja studenata Mašinskog fakulteta „Žiroskop“ želim da istaknem da sam ponosna što sam dio tima u realizaciji projekta u kom su studenti podrška jedni drugima. Ovo je naš skromni doprinos u afirmaciji inženjerstva i naše profesije, jer biti student našeg fakulteta prije svega je privilegija i profesionalni izazov za najbolje koji su spremni vrijedno raditi, učiti i stručno se usavršavati. Naše zanimanje i smjerovi su deficitarni i prilika da budemo konkurenti na tržištu rada. Zato, pozivamo sve srednjoškolce koje zanima inženjerstvo da budu dio tima koji postavlja standarde i pomjera granice”, rekla je Anđela Mrda, predsjednik Udruženja studenata Mašinskog fakulteta „Žiroskop“ u izjavi za Filter.

Iz „Žiroskopa“ pozivaju pojedince ili firme da im pomognu u realizaciji humanog i afirmativnog projekta za sve srednjoškolce koji trenutno biraju fakultete.

Filter 2019