Wed. Jan 19, 2022
ћирилица /latinica

Tekvondo Prvenstvo Republike Srpske okupilo 298 takmičara

Autor: FILTER/D.L.

U sportskoj dvorani „Peki“ u Palama zvanično je otvoreno 22. ITF Prvenstvo Republike Srpske u borilačkom sportu tekvondo koje je okupilo 298 takmičara iz Republike Srpske.

Dragiša Stanišić, trener tekvondo kluba „Romanija“ Pale, rekao je da je organizacija samog takmičenja zahtijevala mnogo truda i rada, te da je uz dobru organizaciju prvenstvo organizovano na najbolji mogući način. Kao terner tekvondo kluba „Romanija“, istakao je da se ovaj klub od aprila aktivno pripremao za prvenstvo, te je dodao da će ukupno nastupiti 19 takmičara koji će se boriti za medalju.

„Tekvondo klub „Romanija“ je najstariji tekvondo klub u Republici Srskoj. Mi smo 2019. organizovali prvenstvo BiH gdje je prisustvovao najveći broj takmičara u istoriji tekvondo saveza BiH, a danas smo organizovali Prvenstvo Republike Srpske na kojem će učestvovati ukupno 298 takmičara iz Republike Srpske. Ovom prilikom moram da se zahvalim opštini Pale, načelniku Jugoviću, Gradu Istočno Sarajevo i gradonačelniku Ćosiću koji su podržali prvenstvo“, dodao je Stanišić.

Milijana Jugović, član tekvondo kluba „Romanija“ istakla je da na današnjem takmičenju očekuje dobre rezultate jer su tome prethodile višemjesečne pripreme.

„Dugogodišnji sam član kluba „Romanija“ i istovremeno neko ko je išao na dosta takmičenja. Za ovo prvenstvo sam se pripremala pola godine. Moji rezultati na prethodnim takmičenjima su bili odlični, tako da i danas očekujem dvije zlatne medalje“, istakla je Jugovićeva.

Boško Jugović, načelnik opštine Pale, zahvalio je organizatorima na uloženom trudu, te poželio sreću svim takmičarima.

„U nizu sportskih dešavanja koja imamo na području opštine Pale, svakako da možemo da izdvojimo i ovo prvenstvo. Želim svim takmičarima ugodan boravak u Palama, a mi ćemo se potruditi da, kao i do sada, podržavamo sve značajne sportske događaje“, dodao je Jugović.

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Tekvondo Asocijacije Republike Srpske, a tehnički organizator je tekvondo klub “Romanija” iz Pala.

Filter 2019