Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Paljanin najbolji golgeter

Autor: FILTER/V.Č.

Osamnaestogodišnji Paljanin Petar Blagojević proglašen je za najboljeg strijelca Omladinske lige BiH, Centar A.
Petar nastupa za fudbalski klub “Olimp” iz Pala, a u protekloj sezoni postigao je 35 golova i upisao čak 11 asistencija.
Zanimljivo je da je Petar postigao više od polovine golova svoje ekipe, koja je ove sezone postigla 64 pogotka. I sve to igrajući na poziciji ofanzivnog veznog igrača.

“Fudbalom sam se počeo baviti u FK “Olimp”, a zatim sam kao maloljetan proveo tri godine u Srbiji, nastupajući za FK “Zemun”, FK “Čukarički” i FK “Brodarac”, kazao je Petar i dodao da je sticajem okolnosti i pojavom korona virusa bio prinuđen da se prošle godine vrati u Pale.

“Fudbal treniram još od svoje šeste godine, kao dječak sam zavolio ovaj sport i zato sam htio da se oprobam baš u fudbalu”, kaže Petar.

Raduje ga to što je nagrada za najboljeg strijelca pripala baš njemu.

“Postigao sam 35 golova i zabilježio 11 asistencija u protekloj sezoni, ova statistika me veoma raduje i vjerujem da nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odigrao sam sezonu iz snova i drago mi je što sam na ovakav način završio sa omladinskim fudbalom. Zahvalan sam Bogu na svemu, a naravno i mojoj porodici, trenerima, saigračima i ljudima iz kluba na podršci”, kaže Petar.

Iako je u protekloj sezoni postigao zavidne rezultate, Petar ipak tvrdi da sezona nije bila nimalo laka.

“Utakmica za utakmicom, a ja sam gledao da u svakoj napredujem. Zaista me raduje broj golova koje sam postigao jer sam nastupao u izrazito teškoj konkurenciji mladih talentovanih fudbalera “Sarajeva”, “Željezničara”, “Ilijaša”, “Olimpika” i drugih. Zaista, ponavljam, nije bilo lako igrati kada vas čuvaju najbolji bosanskohercegovački mladi defanzivci. Tako sam pet puta pogađao protiv jednog “Olimpika”, četiri puta protiv “Goražda” i “Rudara” iz Kaknja, a čak šest puta protiv “Famosa” iz Vojkovića, takođe, po dva puta sam pogađao protiv “Sarajeva”, “Željezničara”, “Ilijaša” i “Novog Grada” “, priča najbolji strijelac Omladinske lige BiH, Centar A.

Ulogu lidera Petar je preuzimao na skoro svakoj utakmici, a kaže da je tome doprinijelo njegovo trogodišnje stasavanje u Srbiji.

“Imao sam motiv prije svega da se moja ekipa što bolje plasira i bude pri vrhu tabele, što me je i dovelo do toga da budem nagrađen priznanjem najboljeg strijelca lige”, kazao je Petar te je na pitanje o nastavku njegove karijere rekao da o tome sada ne razmišlja mnogo i da će ostati strpljiv, smiren i fokusiran.

“Na red dolazi ljetna pauza, tu je nekoliko stručnih lica koja stoje iza mene kako bi procijenili moj naredni korak. Želio bih da dodam i preporučim mladima fudbal kao sport, jer to je za mene najljepši sport. Kroz fudbal se zaista mnogo proputuje, upozna se dosta novih drugara i stekne mnogo prijateljstava, a i što je najvažnije mislim da se vremenom kroz sport čovjek razvije i kao ličnost”, poručuje na kraju razgovora Petar Blagojević.

Filter 2019