Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Uroš Ćeklić predsjednik 22. Konferencije beba

Autor: FILTER/D.L.

U Palama je večeras održana 22. Konferencija beba na kojoj je izabrano tročlano predsjedništvo. Novoizabrani predsjednik je Uroš Ćeklić, a Dušan Petrović i Sara Kaluđerović su potpredsjednici ove konferencije za 2021. godinu. Na „Konferenciji beba“ ukuno je učestvovalo 220 beba.

Predsjednik, najmlađa prisutna beba, Uroš Ćeklić rođen je 15.06.2021. godine.

Prvi potpredsjednik, najstarija beba na konferenciji, Dušan Petrović rođen je 28.06.2019. godine.

Drugi potpredsjednik, druga najmlađa beba, Sara Kaluđerović rođena je 14.06.2021. godine.

Tanja Ćeklić, majka Uroša Ćeklića, zahvalila se opštini na prigodnim poklonima i na lijepoj organizaciji manifestacije koja ukazuje na značaj porodice u društvu.

„Ova konferencija, za nas, predstavlja, prije svega, zdravlje, jer promoviše mladost, porodicu, uspjeh, naravno, porodični. Nadamo se da će narednih godina ova konferencija biti i masovnija i da će se bebe rađati. Htjela bih da pozdravim sve učesnike ove konferencije i da svima poželim zdravlje i sreću u narednom periodu“, istakla je majka najmlađe bebe.

Radovan Stanišić, ovogodišnji je dobitnik nagrade za višečlanu porodicu sa četvero djece. Zahvalio se načelniku i svim organizatorima, kao i učesnicima manifestacije.

„Mislim da je ovo jedna prelijepa manifestacija gdje vidimo da se veći značaj daje porodici kao jednom od beskrajno najvećih vrijednosti u našem društvu“, dodao je Stanišić.

Direktor Kulturnog – sportskog centra Pale, Slavka Brezo istakla je da je ova 22. tradicionalna manifestacija „Konferencija beba“ jedna od najmasovnijih konferencija , te da je ukupno bilo 220. prijavljenih beba. Učesnici na na manifestaciji ali i svi prisutni imali su priliku da se zabave na večerašnjoj konferenciji koja je imala bogat, zabavni program za najmlađe.

„Glavni cilj ove manifestacije jeste promovisanje porodice kao osnovne ćelije društva. Iskoristiću priliku da se zahvalim svim sponzorima bez kojih ova manifestacija ne bi ni uspjela, i našem generalnom sponzoru opštini Pale“, istakla je Brezo.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da opština Pale podržava pronatalitetnu politiku kroz razne aktivnosti.

„Ako na nešto posebno možemo da budemo ponosni, mi u opštini Pale, onda je to ova konferencija beba koja je ustanovljena baš u Palama, prije 22 godine, i mnoge opštine, vođene našim primjerom, to rade. Opština Pale, prije svega, podržava pronatalitetnu politiku kroz razne aktivnosti: jednokratna novčana pomoć za rođenje prvog, drugog, trećeg djeteta, pomoć porodicama sa četvoro i više djece, pomoć pri vantjelesnoj oplodnji i na sve druge načine pokušavamo da nas bude više“, rekao je Jugović.

On je čestitao svim dobitnicima nagrada na večerašnjoj konferenciji, kao i tročlanom predsjedništvu i porodici sa četvoro i više djece.

Manifestacija „Konferencija beba“ nastala je u Palama davne 1999. godine, kada su par očeva osmislili ovu manifestaciju i predočili tadašnjem rukovodstvu Kulturnog centra „Pale“, a danas se obilježava u gotovo svim lokalnim zajednicama Republike Srpske.

Filter 2019