Sat. Jan 29, 2022
ћирилица /latinica

Obilježeno 18 godina od smrti Predraga Lasice

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, predstavnici Gradske uprave, članovi porodice i prijatelji  položili su danas cvijeće na spomenik nekadašnjem gradonačelniku Srpskog Sarajeva Predragu Lasici, koji je umro na današnji dan prije 18 godina.

Predstavnici gradskog rukovodstva sa članovima porodice Predraga Lasice svake godine na današnji dan odaju počast nekadašnjem prijatelju i saradniku.

Predrag Lasica bio je predsjednik Skupštine opštine Pale, nakon čega je izabran na funkciju predsjednika Skupštine grada tadašnjeg Srpskog Sarajeva.

Funkciju predsjednika Skupštine grada obavljao je dvije godine. Od 2000. godine imenovan je za gradonačelnika Srpskog Sarajeva i na toj funkciji ga je zatekla smrt, 25. juna 2003. godine.

Lasica je bio i istaknuti sportski radnik. Dao je značajan doprinos razvoju sporta u Istočnom /Srpskom/ Sarajevu. Velike zasluge mu se pripisuju za početak gradnje sportske dvorane na Palama, čiji završetak nije dočekao.

Savremeni Sportsko-poslovni centar na Palama, koji je svečano otvoren u avgustu 2012. godine, njemu u čast, nazvan je SPC „Peki“.

Filter 2019