Tue. Jan 25, 2022
ћирилица /latinica

Mila Rončević najmlađa beba na Konferenciji u Istočnoj Ilidži

Izvor: Srna

Na manifestaciji “Konferencija beba” u Istočnoj Ilidži ove godine učestvovalo je 30 beba, a pobjednik je najmlađa Mila Rončević.
Najstarija beba je Teodora Grabovac, a beba sa najviše braće i sestara Nikolija Janjić.

U takmičenju očeva u brzom presvlačenju bebe pobijedio je Srđan Sredojević, otac malene Marine.

Pobjednicima su uručene prigodne nagrade, a sva prijavljena djeca su dobila poklone od mnogobrojnih sponzora ove manifestacije.

Pravo učešća imale su sve bebe rođene između dva Vidovdana.

Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović istakao je da su danas 14. “Konferenciju beba” organizovali na šetalištu “Dr Miodrag Lazić” radi promocije pronatalitetne politike u čitavoj Republici Srpskoj i ovoj opštini.

Božović se nada da će se dugo godina na ovoj i sličnim manifestacijama družiti na ovom šetalištu, kao i na jednoj od lokacija koja će se u blizini graditi, a to je park ispred hrama Svetog Vasilija Ostoškog, gdje će biti jedan otvoreni amfiteatar.

On je istakao da su danas za bebe pripremljeni pokloni, koje je obezbijedila i sama opština i zahvalio se velikom broju sponzora.

Predstavnik Omladinskog savjeta Istočna Ilidža Matea Elez istakla je da su ovu manifestaciju organizovali zajedno sa opštinom i da je prijavljeno 30 beba.

Ona je naglasila da prošle godine zbog epidemije virusa korona nije organizovana “Konferencija beba”, manifestacija koja se organizuje radi promocije porodice kao osnovne ćelije društva, da se poveća broj rođenih beba u gradu, ali i da posveti više pažnje najmlađim sugrađanima.

U zabavnom programu su učestvovala djeca iz vrtića “Igra mi je hrana”, “Nova radost”, “Mašin svijet” i “Bejzik” škole, klovnovi, animator, a obezbijeđeno je i oslikavanje lica djece.

Filter 2019