Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Kod 15 osoba u RS potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 532 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 15 osoba.

Radi se o osam muških i sedam ženskih osoba, od kojih su dvije mlađe, sedam srednje i šest osoba starije životne dobi.


Prema mjestu prebivališta, pet osoba je iz Trebinja, tri iz Prijedora, po dvije iz Banjaluke i Laktaša i po jedna iz Mrkonjić Grada, Ribnika i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Banjaluke, Prijedora i Prnjavora.  

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.230 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.740 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 46.636 osoba, a testirano je ukupno 279.006 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj 146 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u ostalim bolnicama 85. Na respiratoru je 15 osoba (6 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 4 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 1.502 osobe, a nadzor je završen kod 191.749 osoba.

Filter 2019