Sat. Jan 22, 2022
ћирилица /latinica

Kod šest osoba u RS potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 221 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod šest osoba.

Radi se o tri muške i tri ženske osobe, od kojih su četiri srednje i dvije starije životne dobi.


Prema mjestu prebivališta, dvije osobe su iz Istočnog Novog Srajeva i po jedna iz Banjaluke, Istočne Ilidže, Kotor Varoša i Prijedora.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj od posljedica virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.340 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.778 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada su se oporavile 49.503 osoba, a testirano je ukupno 283.718 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 71 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 32, a u ostalim bolnicama 39. Na respiratoru je 8 osoba (7 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 1 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 697 osoba, a nadzor je završen kod 192.560 osoba.

Filter 2019