Thu. Aug 5, 2021
ћирилица /latinica

Kod četiri osobe u RS potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 252 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod četiri muške osobe, od kojih je jedna mlađe, jedna srednje i dvije starije životne dobi iz Vlasenice, Kotor Varoša, Modriče i Prijedora.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Gacka, Prijedora, Bijeljine i Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.311 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.765 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavila 48.051 osoba, a testirano je ukupno 281.810 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Repiblici Srpskoj je 98 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 40, a u ostalim bolnicama 58. Na respiratoru je 14 osoba (9 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 5 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 987 osoba, a nadzor je završen kod 192.486 osoba.

Filter 2019