Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Kod devet osoba u RS potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 339 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod devet osoba.

Radi se o šest muških i tri ženske osobe, od kojih je šest srednje i tri osobe starije životne dobi.


Prema mjestu prebivališta, tri osobe su iz Bijeljine, po dvije iz Banjaluke i Vlasenice i po jedna iz Prijedora i Prnjavora.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Banjaluke i po jedna iz Broda, Kotor Varoša i Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.255 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.746 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada su se oporavile 46.822 osobe, a testirana je ukupno 279.791 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 142 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 64, a u ostalim bolnicama 78. Na respiratoru je 17 osoba (13 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 4 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.349 osoba, a nadzor je završen kod 191.982 osobe.

Filter 2019