Wed. May 18, 2022
ћирилица /latinica

Kod dvije osobe u RS potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 171 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod dvije ženske osobe, srednje životne dobi iz Pala i Laktaša.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama starije životne dobi iz Prijedora i Kozarske Dubice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.348 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 3.783 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 50.385 osoba, a testirano je ukupno 284.618 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 56 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 20, a u ostalim bolnicama 36. Na respiratoru je 7 osoba (6 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 1 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 485 osoba, a nadzor je završen kod 193.068 osoba.

Filter 2019