Tue. Aug 3, 2021
ћирилица /latinica

Kod dvije osobe u RS potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje  237  laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 2 osobe.

Radi se o 1 muškoj  i 1 ženskoj osobi starije životne dobi iz Banjaluke i Bijeljine.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama starije životne dobi iz Banjaluke i Broda.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.328 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.776 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavila 49.071 osoba, a testirano je ukupno 283.193 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 86, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 35, a u ostalim bolnicama 51. Na respiratoru je 10 osoba (8 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 2 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 806 osoba, a nadzor je završen kod 192.698 osoba.

Filter 2019