Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /latinica

Istočno Sarajevo se priprema za Svjetsko amatersko prvenstvo u biciklizmu

Autor: FILTER/D.L.

Sredinom avgusta i početkom oktobra ove godine Istočno Sarajevo će biti svjetska prestonica biciklizma.

Od 13. do 15. avgusta biće održana kvalifikaciona trka a od 05. do 10. oktobra Svjetsko amatersko prvenstvo u biciklizmu.

Vladimir Kuvalja, direktor istorijskog, prvog svjetskog šampionata u biciklizmu koji se održava na ovim prostorima, zahvalio se Vladi Republike Srpske, Gradu Istočno Sarajevo, opštinama i svima koji podržavaju ovaj veliki događaj. Ruta za oba takmičenja napravljena je tako da budu obuhvaćene gotovo sve opštine Istočnog Sarajeva i da budu predstavljene sve ljepote koje posjeduje ovaj kraj Srpske.

„Čeka nas mnogo posla, ali imamo veliki i skladan tim ljudi koji će učiniti sve da uradimo posao na najbolji mogući način“, istakao je Kuvalja.

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, rekao je da će se Grad zajedno sa opštinama uraditi sve na adekvatan način, kako bi ovaj događaj dočekali spremni. On je rekao da prvenstvo zaslužuje podršku sa najvišeg nivoa vlasti kako u Republici Srpskoj, tako i u BiH. Najavio je formiranje organizacionog odbora čije će rukovođenje biti ponuđeno srpskom članu predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

“Pokušaćemo da a u narednih  3-4 mjeseca  izvršimo kvalitetne pripreme kako bi zaista osvjetlali obraz Republici Srpskoj, Istočnom Sarajevu i njegovim opštinama,  ali i svima nama koji živimo na ovom prostoru. Ubijeđen  sam da će ovo biti zaista impozantan događaj  koji će, ne samo u oblasti biciklizma, nego u oblasti kompletne turističke ponude  i svih sadržaja u gradu Istočno Sarajevo, na kvalitetan način promoviše sam grad , opštine i cijelu Srpsku. I ono što je bitno jeste da ćemo poslije organizacije ovo prvenstva, ostati na mapi svjestkog biciklizma“, istakao je Ćosić.

Direktor Turističke organizacije “Jahorina“ Igor Tošić dodaje da je Svjetsko prvenstvo u biciklizmu još jedna potvrda da je Jahorina postala prepoznatljiva destinacija i domaćin ozbiljnih međunarodnih događaja , kao što su sportska takmičenja.

“Sportske događaje iskoristićemo za promociju svega što posjedujemo. Forsiraćemo svaki mogući vid promocije kako bi prvenstvo približili i predstavili kako našim ljudima, tako i strancima. Jahorina i Trebević kao olimpijske planine sigurno imaju šta da ponude, a tu su i ostala bogatstva koja posjedujemo“, izjavio je Tošić.

Na konferenciji za novinare povodom Svjetskog šampionata u biciklizmu, direktor Olimpijskog centra “Jahorina“ Dejan Ljevnaić, rekao je da  Olimpijski centar Jahorina nastoji  da planina živi 365 dana u godini,  a sama činjenica da će se biciklisti iz cijelog svijeta okupiti na planini je od velikog značaja za promociju ove destinacije.

Prva kvalifikaciona trka, koja će biti održana od 13. do 15. avgusta, okupiće između 700 i 1.000 domaćih i stranih takmičara, dok se na Svjetskom prvenstvu u oktobru očekuje više od 3.000 učesnika i gostiju.

Filter 2019