Sun. Jun 13, 2021
ћирилица /latinica

Dodik: Presuda nema veze sa pravom i pravdom

Izvor: RTRS

Presuda generalu Ratku Mladiću nema veze sa pravom i pravdom, poručio je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, odmah po izricanju pravosnažne presude generalu Ratku Mladiću.

– U BiH je stradalo ukupno 96.000 ljudi, od toga Srba preko 30.000, a pogledajte presude Haškog tribunala. Ante Gotovina, Naser Orić, Atif Dudaković, i još mnogi ove presude gledaju iz svojih kuća, a znamo kakve su zločine počinili nad srpskim narodom – naglasio je Dodik. 

Istakao je da je Haški tribunal ponovio selektivnu pravdu, te doprinjeo da nepovjerenje među narodima postoji još više.

– Mislim da je samo general Mladić poslat u direktnu legendu, a srpski narod će znati da bez njegovog duha bi bila mnogo veća stradanja našeg naroda – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je srpskom narodu učinjena velika nepravda.

– Mi smo narod koji je najviše stradao u proteklom ratu na prostoru bivše Jugoslavije – izjavio je Dodik.

Dodik je rekao da je jasno da se pokušava napraviti mit o genocidu u Srebrenici koji se nije desio.

– Dokaz je činjenica da sve pokušavaju da učine i zabrane priču o negiranju raznim rezolucijama koje SAD i Velika Britanija i druge zemlje nikada nisu donijele. Fascinacija nepravdom međunarodnog faktora nikada neće moći da bude usvojena u srpskom narodu – poručio je Dodik.

Dobro u svemu je, kaže Dodik, da ovom presudom konačno nestaje Haški tribunal.

– Dvije godine muslimani u BiH nisu htjeli da prihvate usvajanje Strategije procesuiranja ratnih zločina, a osporavaju i formiranje Nadzornog tijela. To je samo još jedna dodatna farsa, ali međunarodne obaveze u dijelu očuvanja te strategije treba da se ispunjavaju – rekao je Dodik.

Istakao je da je Republika Srpska formirana slobodnom voljnom srpskog naroda.

– I to zato jer je srpski narod bio ugrožen i imao negativno sjećanje na stradanje u Drugom svjetskom ratu – istakao je Dodik, dodavši da Srbi nisu imali pravo da budu lakovjerni.

Filter 2019