Wed. Jan 26, 2022
ћирилица /latinica

Dodik: Vidovdan je sinonim za velika stradanja, ali i pobjede

Izvor: Srna

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Vidovdan sinonim za velika stradanja srpskog naroda, ali i pobjede i nacionalna nadahnuća koji nas obavezuje da sa ponosom čuvamo svoju istoriju i njegujemo kulturu sjećanja.

U čestitki povodom Vidovdana koju je uputio komandantu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, oficirima, podoficirima i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske, Dodik je istakao da je Vidovdan dan kada treba posebno da se prisjetimo svih pripadnika junačke Vojske Republike Srpske koji su ugradili svoje živote u temelje Srpske i sačuvali Republiku.

Dodik je pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka poželio da nastave sa ponosom da baštine tradiciju VRS i doprinose očuvanju mira i stabilnosti, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Vidovdan, krsna slava VRS i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka, biće obilježen sutra u porti manastira Svete Trojice u Sasama kod Bratunca.

VRS sačuvala je u ratu teritoriju Srpske i zaštitila narod boreći se istovremeno protiv snaga muslimansko-hrvatske koalicije i NATO-a, čija je avijacija u nekoliko navrata vršila agresiju na Republiku Srpsku i linije fronta koje su držali Srbi.

VRS je postojala je od 12. maja 1992. do 1. januara 2006, nakon čega je ušla u sastav Oružanih snaga BiH. Vojno nasljeđe i identitet Vojske Republike Srpske njeguje Treći pješadijski (Republika Srpska) puk.

Filter 2019