Wed. Jan 19, 2022
ћирилица /latinica

Vučić: I danas se vidi ko je vjera, a ko nevjera

Izvor: Srna

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas vijenac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu i odao poštu svim srpskim ratnicima stradalim u oslobodilačkim ratovima.

Obraćajući se okupljenim građanima, Vučić je poručio da se Srbija uzdigla iz poraza i da je danas slobodna i slobodarska zemlja u kojoj ne odlučuje niko drugi do njenih građana.

On je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da će i danas i navijek vidjeti ko je vjera, a ko nevjera, ko će da ih štiti, a ko nije čuvao Kosmet.

Vučić je istakao da je Vidovdan najveći srpski praznik i dan koji simbolizuje koliko je srpski narod veliki i u svojim porazima.

On je poručio da Srbija koju su vijekovima htjeli da zatru svaki dan snaži, koja je slobodna i slobodarska i u kojoj niko ne odlučuje sem njenih građana.

– Rijetke su zemlje koje se tim mogu pohvaliti. Poraz i predaja nisu opcija. Izgradili smo pravo na budućnost – rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija želi da se raduje životu i da se rađaju generacije koje neće znati šta je rat.

– Možemo da ne pristanemo ni na šta samo ako oni neće biti ti koji će morati da pristanu na sve. Mi smo ti koji ne smijemo da ostavimo sukobe i moramo da ih završimo, da damo sve od sebe da ih završimo, da stavimo tačku na smrt i da budućnost obezbijedimo život – rekao je Vučić.

Filter 2019