Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /latinica

Jugović ugostio košarkaše ”Romanije”, pomoć Opštine neće izostati

Izvor: Paljanske novosti

Načelnik opštine Pale Boško Jugović ugostio je danas predstavnike KK „Romanija“ iz Pala, koji su nedavno postali šampioni Druge lige Republike Srpske – grupa „Istok“.

Jugović je čestitao košarkašima „Romanije“ na postignutom uspjehu, te istakao da je opština ponosna na sve uspjehe sportskih kolektiva ove lokalne zajednice.

„Želio bih, prije svega, da izrazim zadovoljstvo što na području naše opštine postoje ovakvi uspješni sportski kolektivi. Mi ćemo se truditi da uvijek pomažemo perspektivnim sportskim klubovima i svaki njihov uspjeh je i uspjeh čitave lokalne zajednice. Želim im mnogo sreće i uspjeha u predstojećem baražu, odlučujućem za ulazak u Prvu ligu Srpske, da se opet ovdje sastanemo proslavljajući i taj uspjeh“, istakao je Jugović.

Kapiten „Romanije“ i jedan od ključnih igrača ove sezone Mladen Pavlović – Kalaja rekao je da mu je veoma drago što je dio ove ekipe i projekta, čiji cilj je da se mlađima pruži prava šansa i da se košarka u Palama podigne na viši nivo, jer je, prema Pavlovićevim riječima, prethodnih godina bila u fazi stagnacije.

„Ekipa je ispunila prvi cilj, ali tu svakako nećemo stati, već ćemo pokušati da odemo do kraja i naredne sezone igramo sa najboljim ekipama Republike Srpske. Pokušaćemo, iako nemamo taj imperativ, jer je prvenstveni cilj da mlađi momci steknu iskustvo i da se napravi okosnica tima za naredne sezone, što nam svakako može biti prednost, jer u Banjaluku idemo rasterećeni. Naravno, zahvalio bih upravi kluba i opštini Pale, jer su obezbijeđena sredstva za nesmetano funkcionisanje kluba, bez čije podrške bilo šta od ovoga bilo bi teško ostvarivo“, smatra ubojiti bek paljanske „Romanije“.

Trener KK „Romanija“ Pale Srđan Jokić čestitao je svojim košarkašima za osvajanje prvog mjesta u drugoligaškom „Istoku“, te zahvalio upravi kluba koja mu je ukazala povjerenje da vodi ovaj mladi sastav.

„Nije bilo nimalo lako, ako se uzme u obzir da većina momaka prije ove sezone nije igrala ni juniorske, a kamoli seniorske utakmice. Mi smo ove sezone krenuli u jedan projekat podmlađivanja ekipe, a samim tim i popularizacije košarke. Tim je sastavljen mahom od momaka koji su srednjoškolci i nekoliko studenata. Zahvalio bih se i opštini Pale, kao i načelniku opštine, koji su stali iza nas i izdvojili određena sredstva, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti da odigramo prvenstvo“, naglasio je šef stručnog štaba paljanskih košarkaša.

Predsjednik upravnog odbora KK „Romanija Pale“ Stefan Slijepčević zahvalio je Jugoviću koji je, prema Slijepčevićevim riječima, nesebično pomogao ovaj klub i bez čije podrške plasman u baraž ne bi bio moguć.

„Narednog vikenda očekuje nas baraž za ulazak u Prvu ligu Republike Srpske, gdje ćemo razigravati sa prvacima ostalih regija Druge lige Srpske. Imamo šansu da budemo prvaci u baražu i, samim tim, plasiramo se u Prvu ligu Srpske. Gajimo visoke ambicije, nadamo se najboljem i vjerujem da će momci odigrati na najvišem nivou“, istakao je Slijepčević.

Osim košarkaša „Romanije“, u baražu za Prvu ligu Republike Srpske nastupaju KK „Best“ iz Doboja, OKK „Kozara“ iz Gradiške, KK „Hanters“ iz Prijedora i KK „Borac Makoprint“ iz Banjaluke.

Filter 2019