Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

CIK: Tražena dokumentacija biće dostavljena

Izvor: Srna

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH je, povodom navoda pojedinih medija da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ upali u prostorije ovog tijela, saopštila da je riječ o predistražnim radnjama i da će dokumentacija biti ustupljena prema ustaljenoj proceduri.

– Zbog objektivnog informisanja, želimo da obavijestimo javnost da su istražioci Tužilaštva BiH i Sipe u kontaktu sa CIK-om BiH već nekoliko sedmica po pitanju određene krivične prijave po kojoj, kao istražioci postupaju – dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je postupajući tužilac od CIK-a dopisom tražio na uvid određenu dokumentaciju, koja će biti ustupljena prema ustaljenoj proceduri.

– I u dosadašnjem radu CIK BiH je po zahtjevima bilo kojeg tužilaštva ili policijske agencije dostavljao informacije i traženu dokumentaciju i tako će postupati i ubuduće – ističu iz CIK-a BiH.

Prema informacijama kojim raspolaže CIK BiH, riječ je o predistražnim radnjama, a na osnovu krivičnih prijava koje se odnose na glasanje birača putem pošte iz inostranstva.

Filter 2019