Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Tijana, Vuk i Dajana; Divna porodica iznjedrila vrhunske sportiste

Izvor: Bileća vijesti onlajn/S.K.

Porodica Bošković je zadnjih godina postala sinonim za vrhunske sportske rezultate koji svakim novim danom odjekuju na terenima širom zemlje i svijeta.

Naime, Bileća se može pohvaliti da je dom porodice koja je iznjedrila najbolju odbojkašicu na svijetu, jednu od najboljih odbojkašica u državi, kao i jednog od najtalentovanijih mladih košarkaša u regiji. Da, Bileća je dom “trija fantastika” o čijim uspjesima će se tek pričati. Bileća je dom najboljim reprezentima ovoga grada, sportistima, i to kakvim: Tijani, Dajani i Vuku.

Dok se o Tijani sve već zna i teško je pobrojati sve uspjehe i priznanja koja je dobila do sada, Dajana i Vuk skoro neprimjetno grade vrhunske karijere. Dajana, član turskog Kuzej Borua, nedavno je ispisala istoriju sa reprezentacijom BiH, plasiravši se na Evropsko prvenstvo, na kojem će odmjeriti snage sa svojom sestrom. S druge strane ultratalentovani Vuk, član U-19 tima Igokee, juče je vodio svoju ekipu do “fajnal fora” regionalne lige.

U razgovoru sa Boškovićima, autor teksta fejsbuk stranice Bileća vijesti onlajn, saznaje da sportske gene vjerovatno vuku od tate Ljupka koji se bavio fudbalom u mladosti, dok se mama Vesna nije bavila sportom. Boškovići su ideal divne, mirne i uspješne porodice kojoj svi težimo, pa djeluje kako je sportski uspjeh nagrada za predani odgoj i bezuslovnu ljubav koja obitava u domu Boškovića.

Takva porodica je postala ponos Bileće, Hercegovine i regije, a tek su na početku! Izvesti djecu na pravi put, i dočekati da se radujete njihovom uspjehu, u vremenima moralnog posrnuća u kojem živimo, jako je teško. Zato je privilegija biti svjedok ljudskog i sportskog rasta ovog trija fantastika, na kojem Ljupku i Vesni trebamo biti svi zahvalni.

Filter 2019