Mon. Jun 14, 2021
ћирилица /latinica

Teretana na otvorenom u Palama dostupna građanima

Autor: FILTER/V.Č.

Na stadionu “Vlajko Petrović” danas je zvanično otvorena teretana na otvorenom. Otvorenju je prisustvovao direktor JP “Vodovod i kanalizacija” AD Pale Dejan Kojić koji je ujedno i inicijator ove ideje. Investitor je JP “Vodovod i kanalizacija” AD Pale.

Otvorenju je prisustvovao i načelnik opštine Pale Boško Jugović kao i veliki broj građana, sportista i rekreativaca.

Direktor JP “Vodovod i kanalizacija” AD Pale Dejan Kojić kaže da je ovo preduzeće i do sada pomagalo rad sportskih udruženja i kulturno umjetničkih društava, a da je na ideju došao tako što je prilikom šetnje primijetio da mladi ljudi vježbaju na improvizovanoj konstrukciji iza klupe za rezervne igrače.

“Ovu ideju sam predložio svojim saradnicima i krenuli smo u izgradnju. Posebno sam ponosan na naše vrijedne radnike koji su kompletnu teretanu izgradili svojim radom, na građevince koji su radili zemljane radove, postavili ivičnjake, šalovanje i betoniranje ploče, kao i varioce koji su povarili sprave, ofarbali i izvršili montažu. Želim da se zahvalim našim radnicima koji su direktno učestvovali u izgradnji teretane, a i radnicima koji su za to vrijeme obavljali svoje redovne poslove i zadatke. Zahvalan sam i načelniku Bošku Jugoviću koji nam je dao ovu prelijepu lokaciju, takođe zahvalan sam i predsjedniku uprave FK “Romanija” Aleksandru Lasici koji nam je uradio idejno rješenje po mom prijedlogu, firmi “Vajs Lajt” koja je donirala i postavila rasvjetu kao i JP “Komunalno” AD Pale koje je postavilo kante kako bi se moglo adekvatno odlagati smeće”, rekao je Kojić.

On je dodao da je cilj investicije da probudi svijest i želju omladine da se što više bavi sportom, nije bitno da li profesionalno ili rekretaivno jer će sport od njih sigurno napraviti bolje i kvalitetnije ljude.

Balkanski prvak i petostruki šampion Srbije u disciplini “Strit vorkaut” Tomislav Mijović kaže da je ovo veoma značajna investicija za sve ljubitelje vježbanja u prirodi.

“Ovim sportom se bavim preko deset godina i do sada nisam mogao adekvatno da se pripremam za takmičenja, improvizovao sam i snalazio se. Želim da se zahvalim preduzeću” Vodovod i kanalizacija” AD Pale na čelu sa direktorom Dejanom Kojićem jer ovaj park ima sve što je potrebno da bih se mogao adekvatno pripremiti za buduća takmicenja”, izjavio je Mijović.

Goran Krulj, zaljubljenik u sport i balkanski prvak u pauerliftingu, kaže da je ovo veoma značajna stvar za sve ljubitelje sporta pogotovo u doba pandemije korona virusa. Takođe, zahvalan je Dejanu Kojiću koji im je, kako kaže Goran, uvijek imao sluha za sportiste i pomagao prilikom odlazaka na takmičenja.

“Želim da se zahvalim u svoje lično ime i u ime opštinske uprave, direktoru Dejanu Kojiću, na realizaciji jednog ovakvog projekta, s jedne strane što je prepoznao potrebe naših sugrađana a sa druge što je SRC Vlajko Petrović dobio jedan novi sadržaj i time postao vjerovatno jedan od boljih SRC u Republici Srpskoj.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović kaže da je ovo idealan primjer kako lokalna preduzeća mogu da doprinesu zajednici.

“Kao što je ovo uradilo JP “Vodovod i kanalizacija” AD Pale biće ideja da ubuduće sva lokalna preduzeća angažuju svoje mogućnosti i doprinesu kvalitetu života lokalne zajednice i ostave nešto iza sebe. Mislim da je ovo odlična investicija koja će da poboljša uslove za bavljenje sportom i rekreacijom i da se u našoj opštini stvaraju uslovi za lijep i kvalitetan život”, zaključio je načelnik opštine Boško Jugović.

“Smatram da ovo treba da postane praksa, te da u budućnosti sva javna preduzeća koja posluju na teritoriji naše opštine, izdvoje određena sredstva, naravno shodno mogućnostima , te da zajedno jednom godišnje realizuju kvalitetan projekat, koji proističe iz ideja i potreba naših sugrađana”, izjavio je zamjenik načelnika Srđan Butulija.

Filter 2019