Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /latinica

Rekonstruisana 22 kilometra dalekovoda Sokolovići na Sokocu

Autor: FILTER/V.Č.

Srđan Knežević, šef Radne jedinice Sokolac ZP “Elektrodistribucija” AD Pale, u izjavi za Filter kaže da je završena rekonstrukcija dijela dalekovoda Sokolovići u dužini od 22 kilometra.

“Uz pomoć mehanizacije i uprave preduzeća koja je odobrila ovu investiciju, za proteklih mjesec dana zamijenjeno je više od 100 stubova i ugrađeno 50 betonskih nogara, te izvršen prokres čitave trase dalekovoda. Posljednja rekonstrukcija koja je rađena na ovom dalekovodu bila je daleke 1980. godine”, kaže Knežević.

On dodaje da je ovo samo prvi korak koji je preduzela nova uprava Elektrodistribucije Pale, predvođena direktorom Acom Stanišićem, s ciljem kontinuiranog elektrosnabdijevanja na teritoriji opštine Sokolac.


“Već u narednom mjesecu kreće se sa rekonstrukcijom dijela DV Kaljina kako bi se riješio višegodišnji problem potrošača koji se napajaju sa ovog dalekovoda. Do kraja kalendarske godine u planu su i radovi na dalekovodu Unis sa koga se napaja električnom energijom veći dio sokolačke industrije, te radovi na DV Novo selo, gdje će se u saradnji sa ŠG Romanija izvršiti prokres i proširenje trase do vrela Bioštice. Ovim će se omogućiti neprekidno napajanje električnom energijom izvorišta, što je u interesu svih građana Sokoca”, zaključio je Knežević.

Filter 2019