Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /latinica

Predsjednik Srbije najavio izgradnju velikog memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini

Izvor: RTRS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je izgradnju velikog memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini.

– Kulturu sjećanja ko nema, on ne može da ima ni snagu za budućnost – poručio je Vučić, nakon sastanka u Kozarskoj Dubici koji je imao sa načelnicima opština Kozarska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar.

Glavna tema sastanka bile su investicije Srbije i Srpske u ove četiri opštine, koje spadaju među nerazvijene, kao i pomoć u sanaciji štete od nedavnog zemljotresa u Dubici i Kostajnici.

Sastanku  prisustvovali su i srpsko član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednik Skupštine Nedeljko Čubrilović.

– Naša namjera nije da pokazujemo da simbolično prisustvujemo, nego da pomognemo Republici Srpskoj – istakao je predsjednik Srbije i dodao da imamo tri problema.

– Prvi je taj da mi moramo da budemo dio Evrope i svijeta, drugi je da ne postoji svjetski poredak. Pod tri, nikada manje nisu postojali moralni principi u svjetskoj politici. Tako da vam dođe da se nasmijete kada čujete one koji su razbijali Jugoslaviju da danas govore kako su za princip nepromenljivosti granica, pa potom i 2008. kada su Srbiju isto su bili za taj princip, a danas sve vrijeme to ponavljaju – istakao je Vučić. 

Filter 2019