Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /latinica

Predstavljanje ponude NP “Sutjeska” u Sarajevu

Autor: FILTER/M.K.

U Nacionalnom parku „Sutjeska“ pripremaju se za ljetnu sezonu. Promociju sadržaja i raznovrsne ponude odlučili su predstaviti građanima Sarajeva. Promocija ponude u Sarajevu trajaće tokom vikenda, a na štandu koji je postavljen ispred BBI centra možete se informisati o svim ponudama koje se nude za ovo ljeto.

„Akcenat je na prašumi „Perućica“ koja je jedinstven biser ne samo naše zemlje nego i Evrope. To je posljednja sačuvana prašuma u Evropi, netaknuta, bez ikakvog uticaja čovjeka. Ture su moguće isključivo uz pratnju naših vodiča jer čuvamo eko sistem. Tu je i memorijalni kompleks bitke na Sutjesci, zatim Maglić, najviši vrh BiH”, rekla nam je Nevena Novović iz NP „Sutjeska“

Posljednjih godina se radilo na proširenju smještajnih kapaciteta a i cijene su prilagođene domaćim turistima. Hotel Mladost raspolaže sa sa oko 150 ležajeva, apartmani u vilama Volujak i Maglić imaju 30-ak ležajeva.

“Interesanti za smještaj su i katuni, planinske kuće na Prijevoru na Zelengori. Imamo bazen površine 16 000 m2, sportsko – rekreativni kompleks. Raznovrsna ponuda za sve generacije a i što se tiče finansijskog dijela prilagođeni smo svim kategorijama. Pronaći ćete svi nešto za sebe“, kaže Novovićeva.

Nacionalni park Sutjeska je najstariji i najveći nacionalni park u BiH koji je po svojim prirodnim vrijednostima i ljepotama biser Bosne i Hercegovine. Cijelo područje odlikuje izuzetna ljepota i raznolikost oblika pejzaža – od pitomih dolina, gustih šumskih kompleksa, planinskih pašnjaka do visokih planinskih masiva.

Filter 2019