Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /latinica

Počeli “Dani Filozofskog fakulteta”

Autor: FILTER/D.L.

Svečanom akademijom studenata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu večeras je u KC Pale otvorena tradicionalna manifestacija „Dani Filozofskog fakulteta“

„Žao nam je što nismo uspjeli da organizujemo svečanu promociju diplomiranih studenata jer Filozofski fakultet ima jako veliki broj diplomiranih sutdenata, to je skoro 200. Sa gostima i ostalim zvanicama zaista nije bilo moguće još uvijek organizovati svečanu akademiju, ali se nadamo da ćemo sljedeće godine moći da organizujemo i taj dio naših svečanosti. Večeras studenti Filozofskog fakulteta organizuju svečanu akademiju u čast krsne slave Filozofskofg fakulteta Jovana Bogoslova. Ja bih ovom prilikom izrazio zahvalnost studentima koji su našli i vremena i mogućnosti da jednom ovako zaista lijepom manifstacijom započnu obilježavanje dana fakulteta”,rekao je Draga Mastilović, dekan Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da je Filozofski fakultet od Saveza studena i Studentskog parlamenta Univerzoteta u Istočnom Sarajevu dobio pametnu tablu, kja će pomoći u nastavnom proceu.

Lazar Škobo, master istorije na Filozofskom fakultetu, istakao je da su u sklopu večerašnjeg programa pripremljene besjede, recitacije, autoske pjesme.

„Večeras je na sceni nastupalo oko 15 studenata ali je veći broj studenata angažovao oko ovog projekata”, dodao je Škobo.

Student četvrte godine na katedri za kineski i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Mira Mišić večeras se predstavila sa recitaciom „Baklanac“ njene omiljene pjesnikinje Desanke Maksimović.

„Veoma je značajno obilježavanje Dana Filozofskog fakulteta. Prvenstvoeno da bismo pokazali koliko je važno u Republici Srpskoj imati ovakav fakultet, sa brojnim studijskim programima. Jedan od njih je i Kineski i engleski jezik, koji sam odabrala i koji ima samo ovdje”, istkala je Mišićeva.

Obilježavanje manifestacije „Dani filozofskog fakulteta“ trajaće do 22. maja. U petak, 21. maja u 10.30 časova, zakazano je lomljenje slavskog kolača u Hramu Sabora Svetog Arhangela Gavrila u Palama.

Istog dana, u 12.00 časova biće otvoren Centar za helenske studije na Filozofskom fakultetu u sali 304, dok će u 17.00 časova u holu fakulteta biti otvorena izložba „Grof Sava Vladisalavić“.

U 18.00 časova, u amfiteatru fakulteta biće održani Veče poezije i promocija knjige „Modre Žilice“, pjesnika Đorđa Sladoja.

U subotu, 22. maja biće održan Međunarodni naučni skup „Nauka i stvarnost“ koji će biti otvoren u 9.00 časova.
Manifestacija „Dani filozofskog fakulteta“ biće okončani Plenarnim predavanjem ambasadora Republike Grčke u BiH Dimitrisa Papandreua, koje je zakazano za 9.30 časova.

Filter 2019