Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /latinica

Potpisan sporazum o uspostavi volonterskog servisa u Domu zdravlja

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo

U kabinetu načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo danas je potpisan Sporazum o uspostavi volonterskog servisa u Domu zdravlja Istočno Sarajevo.

Sporazum  su potpisali načelnik opštine Jovan Katić, predsjednik Crvenog krsta Istočno Novo Sarajevo, Milan Ristović i direktor Doma zdravlja Istočno Sarajevo, Dejan Šešelj.

Predmet potpisanog Sporazuma jeste uspostava volonterskog servisa u Domu zdravlja Istočno Sarajevo, koji će služiti za unapređenje zdravstvene zaštite u opštini Istočno Novo Sarajevo i povećanje kapaciteta Doma zdravlja Istočno Sarajevo u pružanju usluga prema korisnicima.

Pomenuti Sporazum uspostavlja se kroz projekat „Jačanje zdravstvenih kapaciteta opštine Istočno Novo Sarajevo“, a realizuje se u okviru Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj za dodjelu sredstava iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja 2020/2021. godina.

Podsjećamo da volonteri Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo od početka imunizacije, odnosno od marta mjeseca, aktivno učestvuju i pružaju nesebičnu pomoć Domu zdravlja u procesu imunizacije stanovništva.

Takođe, ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane koji žele da volontiraju, i na taj način pomognu svojim sugrađanima, te olakšaju posao zaposlenim u Domu zdravlja, da se prijave lično u volonterski servis (prostorije Crvenog krsta, ulica Đ. D. Mihailovića 38) ili putem mejl adrese privreda@opstinains.net.

Filter 2019