Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /latinica

Posjeta delegacije Arhiva Bosne i Hercegovine Arhivu Jugoslavije

Izvor: arhivbih.gov.ba

Delegacija Arhiva Bosne i Hercegovine, koju je predvodila direktorica Danijela Mrda u pratnji zamjenika Šimuna Novakovića i Domazet Siniše, višeg arhiviste, boravila je u radnoj posjeti Arhivu Jugoslavije u Beogradu.

Tokom sastanka sa direktorom Arhiva Jugoslavije, dr Milanom Terzićem i arhivskim savjetnikom Rankom Rađenović, bilo je govora o nastavku i unaprijeđenju saradnje na poslovima sukcesije arhivskog gradiva, razmjeni stručnih publikacija, te o mogućnostima organizovanja zajedničkih izložbi i razmjene stručnih kadrova.

Arhiv Jugoslavije i Arhiv Bosne i Hercegovine dijele zajedničku istoriju, kulturnu baštinu, pa i svakodnevne probleme sa kojima se danas suočava arhivska struka i taj zajednički napor je izrodio višegodišnju tradiciju dobrih i kolegijalnih odnosa između ove dvije institucije.

Delegacija je posjetu iskoristila i za obilazak izložbene sale, čitaonice, depoa i radnih prostorija, kako bi se iz prve ruke informisala o konkretnom procesu rada, te implementirala sva pozitivna iskustva u svojim budućim planiranim aktivnostima.

Filter 2019