Mon. Jun 14, 2021
ћирилица /latinica

Policijski izvještaj za prethodna 24 časa: Krađa, prevara, nezakonit lov

Izvor: Policijska uprava Istočno Sarajevo

U toku protekla 24 časa na području Policijske uprave Istočno Sarajevo prijavljena su četiri krivična djela, javni red i mir narušen je četiri puta, a dogodila se jedna  saobraćajna nezgoda. 

Policijskoj stanici Istočna Ilidža, dana 17.05.2021. godine oko 23:55 časova prijavljeno je da je iz porodične kuće, u ulici Srpskih palih boraca u Istočnoj Ilidži, otuđeno nekoliko komada zlatnog nakita i jedan ručni sat.

Policijski službenici izvršili su uviđaj na licu mjesta i u toku je rad na pronalasku izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela „Krađa“.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, dana 18.05.2021. godine prijavljeno je je lice Z.T iz Istočnog Novog Sarajeva da je prevarilo lice I.H. iz Republike Slovačke, tako što nije ispoštovao dogovorenu narudžbu o isporuci rasnih pasa navedenom licu, oštetivši istog za iznos od 6.100 evra.

O svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i u toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela „Prevara“.

Policijski službenici Policijske stanice Rogatica, dana 18.05.2021. godine na osnovu naredbe Osnovnog suda u Višegradu izvršili su pretres kuća i pomoćnih objekata koje koriste lica B.B. G.K.i D.M. svi iz Rogatice, a u vezi sa krivičnim djelima „Nezakonit lov“ i  „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Prilikom pretresa kod navedenih lica pronađeno je i oduzeto ukupno dva lovačka karabina, dvije lovačke puške i 64 komada metaka različitog kalibra.

Nakon dokumentovanja predmeta, protiv navedenih , Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biće dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Filter 2019