Sun. Jun 13, 2021
ћирилица /latinica

Pale: Sve spremno za sutrašnju akciju čišćenja

Izvor: Srna

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina rekao je Srni da je sve spremno za veliku proljećnu akciju čišćenja opštine koja će biti održana sutra i u nedjelju, 9. maja, te da će biti održana uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera.

Škipina je istakao da će biti očišćeni putni pojasevi oko saobraćajnica od ruralnih dijelova prema centru Pala, te da je cilj akcije buđenje svijesti o očuvanju životne sredine.

On je naveo da će mjesta okupljanja biti na Studentskom trgu kod Sabornog hrama Svetog arhangela Gavrila na Palama i kod osnovnih škola u Mokrom i Podgrabu, gdje će učesnici zadužiti kese i rukavice, a biće podijeljeni u 10 grupa.

Škipina je napomenuo da su pozvali sva udruženja, studentske organizacije, sportske klubove, preduzeća i ustanove da učestvuju u ovoj akciji, te zajednice etažnih vlasnika da samoinicijativno urede prostor oko svojih stambenih jedinica i tako daju doprinos.

“Svi učesnici ove akcije trebaju da ostavljaju kese pored puta, na pristupačnom mjestu kako bi mehanizacija paljanskog Komunalnog preduzeća kasnije mogla pokupiti taj otpad”, rekao je Škipina i zahvalio svim učesnicima koji će dati doprinos u očuvanju Pala.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović naveo je da je lokalna zajednica pokrenula aktivnost kojom žele da probude ekološku svijest o očuvanju životne sredine.

“Učestvuju sva preduzeća sa području opštine Pale i tako daju doprinos i pomažu na uređenju čitave lokalne zajednice, poštujući epidemiološke mjere”, istakao je Jugović.

On je najavio da će organizovati i pranje ulica uz pomoć Komunalnog preduzeća i Vatrogasne jedinice, te se nada da će podstaći zajednice etažnih vlasnika kada je riječ o stambenim objektima, a isto tako i stanovništvo u ruralnim područjima da ne zagađuju okolinu.

Jugović je zahvalio svima koji su se odazvali akciji, a koja će sigurno imati maksimalan efekat.

Izjave za novinare planirane su na Studentskom trgu kod Sabornog hrama Svetog arhangela Gavrila sa početkom u 10:00 časova.

Filter 2019