Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /latinica

Na Jahorini izgradnja novog puta i pasarele

Autor: FILTER/D.L.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić danas je obišao infrastrukturne radove na izgradnji novog putnog pravca Osimce-Prača, kao i lokaciju izgradnje pasarele čija vrijednost iznosi 1.500.000 KM.

Ćorić je rekao je da će Vlada Republike Srpske i u narednom periodu podržati sve infrastruklturne projekte koji su važni za planinu, a posebno izgradnju putne infrastrukture.

„Krenuli smo sa aktivnostima i u toku su radovi na kružnoj obilaznici, ubrzo će krenuti radovi i na rehabilitacije putnog pravca od Pala prema Jahorini. Imamo investiciju izgradnje pasarele koja spaja staze Prača-Ogorjelica i smatram da je to neophodna investicija. Siguran sam da ćemo razmišljati i o drugim infrastrukturnim projektima koji su neophodni i potrebni kako bi Jahorina mogla u punom kapacitetu da pruži sve dodatne sadržaje koji traže posjetioci olimpijske ljepotice“, dodao je Ćorić.

Tehnički direktor Puteva RS Slobodan Šiljegović, dodao je da će izgradnja pasarele početi nakon dobijanja dozvole, kao i izbora izvođača radova.

„Pasarela će povezati skijališta Ogorjelica sa skijalištem Prača, a obezbijeđen je i slobodni saobraćajni profil. Kada je riječ o rehabilitaciji puta Pale-Jahorina izabran je izvođač radova i trenutno smo u proceduri stručno – tehniočkog nadzora kroz proces javne nabavke. Kad se to završi steći će se uslovi da izvođač otpočne radove. Ja se nadam u narednih par mjeseci, a vrijednost projekta je 5,4 miliona KM“, dodao je Šiljegović.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina rekao je da su najznačajnije investicija za 2021. godinu izgradnja gondole na Poljicama i dva šestosjeda u Rajskoj dolini i Trnovu.

„Ta gondola će biti namjodernija u Evropi, 3.600 skijaša na sat, sa svjetlosnim efektima, sa dizajnom koji će biti najmoderniji. Drugi projekti su dva šestosjeda. Jedan u Rajskoj dolini gdje smo već započeli radove, drugi na lokaciji Trnovo, kako bismo povezali vikend naselje sa skijalištem . Radimo dva lifta na lokaciji Rajska dolina. Uskoro i tu počinjemo sa radovima. Započeli smo sa radovima na 7 km osnežavanja staza što će takođe doprineti boljem kvalitetu usluge skijanja“, rekao je Ljevnaić.

Filter 2019