Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Na Palama dodijeljeno 110 sjemenskih paketa

Autor: FILTER/D.L.

Na Palama je danas dodijeljeno 110 sjemenskih paketa u vrijednosti od 12.000 KM. Pakete su, između ostalih, dobile i višečlane porodice iz ove opštine.

Žarko Čović v.d. načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Opštine Pale, istakao je da je Opština u saradnji sa Centrom za socijalni rad podijelila pakete koji sadrže razni sjemenski materijal.

„Opština Pale i ove godine nastavlja tradiciju u podjeli sjemenskih paketa za određene kategorije našeg stanovništva kao što su Udruženje višečlanih porodica 4+ i ostalim građanskim udruženja. Paketi sadrže osnovni sjemenski materijal, a to su krompir, luk, boranija, grašak, cvekla, mrkva i ostale povrtne kulture koje mogu da uspijevaju na našem području”, istakao je Čović.

Željko Ninković, predsjednik Udruženja višečlanih porodica Pale 4+, rekao je da je izuzetno značajno to što je višečlanim porodicama opština dodijelila ove pakete kao priznanje za njihov doprinos društvu, a ne kao pomoć za socijalno – ugrožene kategorije.

„Od velikog značaja je što u neku ruku nismo svrstani u socijalne kategorije. Među nama ima, naravno, i takvih, ali nije bio uslov da budu socijalno ugroženi, dovoljna je činjenica da su članovi Udruženja višečlanih porodica. Da osjetimo neku razliku, da nas na neki način odvajaju od ostalih porodica, da to bude konačno i podsticaj te vrste, a ne samo da se osjećamo kao neko kome je potrebna pomoć, nego kao i neka vrsta nagrade za ono što smo učinili za naše društvo”, rekao je Ninković.

Jelena Golijanin, član Udruženja višečlanih porodica Pale 4+, istakla je da je dodjela sjemenskih paketa jedna vrsta priznanja zajednice za doprinos koji višečlane porodice daju društvu.
„Ovo je kao neko priznanje naše zajednice, za porodice koje daju doprinos našem društvu što se trude da odgoje više djece. Može se stići i posao, i porodica, i djeca i sve. Mi smo primjer za to”, dodala je Golijaninova.

Filter 2019