Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Kod 78 osoba u RS potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 600 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 78 osoba.

Radi se o 41 muškoj i 37 ženskih osoba, od kojih su sedam mlađe, 38 srednje i 33 osoba starije životne dobi.


Prema mjestu prebivališta, sedam odoba je iz Bijeljine, šest iz Kozarske Dubice, pet iz Gradiške, po četiri iz Dervente, Kneževa, Mrkonjić Grada i Čajniča, po tri iz Banjaluke, Višegrada, Gacka, Doboja, Laktaša i Ugljevika, po dvije iz Zvornika,  Kotor Varoša, Novog Grada, Petrova, Prijedora, Teslića, Foče, Han Pijeska i Šipova i po jedna iz Bratunca, Milića, Modriče, Nevesinja, Prnjavora, Srpca, Čelinca i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Banjaluke i Teslića i po jedna osoba iz Nevesinja, Dervente, Teslića, Bratunca, Modriče, Istočnog Novog Sarajeva i Gradiške.  

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63.512 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.606 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 44.893 osoba, a testirano je ukupno 269.691 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 477 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 189, a u ostalim bolnicama 288. Na respiratoru je 46 osoba (22 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 24 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.694 osobe, a nadzor je završen kod 187.911 osoba.

Filter 2019